Actualiteiten

Let op: uw situatie kan anders zijn. In mediation kunt u onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar met elkaar praten over uw specifieke belangen en samen argumenten vinden voor een andere beslissing.
Onderstaande uitspraken zijn door rechters  in een concreet geval gedaan en dienen hier slechts om u een idee te geven waarover mensen -soms jaren lang- procederen. In mediation kunt u er sneller en goedkoper uit zijn, met meer maatwerk. U staat niet tegenover elkaar, maar krijgt in een rustig gesprek over en weer oog voor wat de ander beweegt. En kunt daardoor samen de oplossing vinden die het beste in uw situatie past; wat vaak ook beter is voor uw (toekomstige) relatie. Meer weten over wat mediation in uw geval kan betekenen? Of zoekt u een tussenweg via parental coördination?  Bel gerust: 06 21 14 33 28. Ook audio- en video-afspraken mogelijk.

 

View allachternaamADHD-medicatiealimentatiebewind-vermogen-minderjarigenbirdnestingBSOBuitenschoolse Opvang (BSO)co-ouderschapCoalitie-oudercommunicerenDNA-onderzoekEigenRechtsingangMinderjarigeerkenningerkenning vernietigingexecuteurexen en huis(familie)mediationfamiliemediatorfamily lifefeestdagengebiedsverbodGeen categoriegelijkwaardig ouderschapGeloofGesprekgewone verblijfplaatsGezaggezamenlijk gezaggrootoudershechtingsrelatieHoe vertel je het je kind als je gaat scheiden?hoofdverblijfplaatshoren kind van benden de 12huishoudkosteninformatie-en consultatieinformele rechtsingangJehova-getuigeKindkindbehartigerkinderalimentatiekindgesprekKosten BSOloyaliteitsconflictloyaliteitsconflictenmantelzorgmedegezagmediationMediator(mee)moedermisbruikmonitoringniet-wijzigingsbedingomgangsregelingOntwikkelingstaakOpschortenOmgangopvangkostenOuder vaak afwezigouderonthechtingOuderschapOuderschapsplanoverwaardeclausuleParallelOuderschapPartijtjesproceskostenveroordelingReisadvies BZroepnaamSamengesteld gezin en alimentatiesamenleefovereenkomstsamenwonen en mededelingsplichtsamenwonen/samenleven/samenwoning/samenlevingsamenwonen/ samenwoningscheidenschoolkeuzesolo parallel ouderschapstatusvoorlichtingstiefouderstiefvadersstimuleren kinderenstudiedagensysteemtherapietabelbehoefteTerugverhuizentransgenderTweejarigevaccinatievader tegen wil en dankvadermoordvakantiesverdiencapaciteitVerhuizingvermogensrechtverzorgingsgedachtevoornaamswijzigingvoornamenwaarheidsplichtwoonlandfactorzorgkortingzorgverdelingZwartmaken

Wat vader kan doen als kind van (bijna) 12 geen toestemming geeft voor erkenning

Rechtbank wijst verzoeken vader tot vervangende toestemming moeder voor erkenning en tot contactherstel toe, ondanks de bezwaren van moeder en kind en ondanks de andersluidende adviezen van de bijzondere curator en de Raad voor de Kinderbescherming. Ook zal het kind zelf toestemming moeten geven, omdat het bijna 12 is. Als kind geen toestemming geeft, kan…

Details

Twijfels over erkenning van uw kind?

Zelfs indien de stelling van man juist is, dat hij kind – dat uit affectieve relatie tussen hem en vrouw is geboren maar dat niet door hem is erkend – een aantal malen heeft gezien, is dat onvoldoende om een nauwe persoonlijke betrekking aan te nemen. Vordering in kort geding tot nakoming van door man…

Details

Géén vervangende toestemming voor erkenning. Hechtingsrelatie moeder-kind zou hierdoor worden verstoord

Rechtbank stelt vast dat Marokkaanse wetgeving de erkenning abi art. 10:95 BW niet kent. “Aannemen van vaderschap” vestigt namelijk geen familierechtelijke betrekkingen of verplichtingen t.a.v. zorg en vermogen kind. Nu kind zijn gewone verblijfplaats in Nederland heeft en erkenning naar Ned. recht wél mogelijk is, is Ned. recht van toepassing op bevoegdheid Marokkaanse verwekker tot erkenning en…

Details